برنامه جهانی غذا از گسترش فقر اقتصادی در افغانستان خبر داده و گفته که در تابستان امسال حدود سه میلیون شهروند این کشور با «گرسنگی فاجعه‌بار» روبه‌رو خواهند شد.

برنامه جهانی غذا روز یک‌شنبه، ۱۸ می، در شبکه اجتماعی اکس نوشته است که بحران مالی، توانایی این نهاد در فراهم‌آوری کمک‌های غذایی کافی به آسیب‌پذیرترین افراد در افغانستان، را به شدت محدود کرده است. این نهاد به دلیل کمبود بودجه امسال تنها به یک‌ میلیون نیازمند مواد غذایی کمک خواهد کرد.

برنامه جهانی غذا توضیح داده است که حدود دو میلیون شهروند نیازمند افغانستان در سال روان میلادی همچنان از دریافت کمک‌های مالی و غذایی محروم خواهند ماند. به گفته مسوولان این نهاد، نیازمندان در این کشور با خطر «گرسنگی فاجعه‌بار» روبه‌رو هستند.

سازمان ملل متحد و نهادهای زیرمجموعه آن در گزارش‌های متعددی هشدار داده‌اند که میلیون‌ها نفر در این کشور با «ناامنی حاد غذایی» مواجه هستند، اما به دلیل کاهش بودجه قادر به کمک‌رسانی نیستند.

بر اساس آمارهای ارایه‌شده توسط سازمان ملل، در سال جاری میلادی حدود ۲۳ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند. از این میان، حدود سه میلیون نفر با خطر گرسنگی فاجعه‌بار روبه‌رو هستند. نهادهای کمک‌رسان سازمان ملل متحد که بیشتر به کمک‌رسانی برای نیازمندان در این کشور فعالیت داشتند، حالا به دلیل کمبود بودجه با چالش‌های جدی روبه‌رو شده‌اند.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل پیش‌تر اعلام کرده بود که قطع کمک‌های جهانی به ویژه از سوی ایالات متحده، سبب شده بودجه مورد نیاز برای کمک‌های بشردوستانه به افغانستان در سال جاری به پایین‌ترین سطح خود در دو دهه گذشته برسد.

تام فلیچر، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه، نیز پیش‌تر هشدار داده بود که کاهش کمک‌های بین‌المللی زندگی هزاران نفر را در افغانستان تهدید می‌کند.

این بحران مالی تنها به برنامه جهانی غذا محدود نمی‌شود؛ بلکه سایر نهادهای بشردوستانه برای ادامه فعالیت‌ در افغانستان با مشکلات جدی مالی روبه‌رو هستند. سازمان‌های امدادرسان هشدار داده‌اند، اگر کمک‌های جهانی به این کشور به سرعت افزایش نیابد، پیامدهای انسانی فاجعه‌باری در انتظار میلیون‌ها نفر خواهد بود.