بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت، اعلام کرد که تا سال ۲۰۴۵ حدود ۲۰۰ میلیارد دلار از ثروتش را از طریق بنیاد خیریهاش اهدا خواهد کرد. او همزمان، از ایلان ماسک، ثروتمندترین فرد جهان، بهشدت انتقاد کرد و او را متهم کرد که با کاهش بودجه کمکهای خارجی آمریکا، جان کودکان در کشورهای فقیر را به خطر انداخته است.
گیتس روز پنجشنبه، ۸ اپریل، در گفتوگو با روزنامه فایننشال تایمز گفت: «تصویر ثروتمندترین فرد جهان که با اقداماتش باعث مرگ کودکان فقیرترین کشورهای جهان میشود، تصویر زیبایی نیست.»
در واکنش به این اظهارات، ایلان ماسک در شبکه اجتماعی ایکس، بیل گیتس را «دروغگوی بزرگ» خواند و از هرگونه توضیح بیشتر خودداری کرد.
بیل گیتس، به مناسبت بیستوپنجمین سالگرد تأسیس بنیاد خیریهاش، اعلام کرد که این بنیاد تا پایان سال ۲۰۴۵ فعالیتهای خود را متوقف خواهد کرد؛ تصمیمی که در راستای تسریع برنامههای خیریه و بخشیدن تقریبا تمام داراییهای شخصی او گرفته شده است.
او افزود که این سرمایهگذاری عظیم برای ریشهکن کردن بیماریهایی مانند فلج اطفال و مالاریا، کاهش مرگومیر قابل پیشگیری در میان زنان و کودکان و نیز مقابله با فقر جهانی اختصاص خواهد یافت.
گیتس این تصمیم را در واکنش به کاهش شدید بودجههای کمکهای بینالمللی از سوی برخی دولتها، بهویژه دولت آمریکا تحت رهبری دونالد ترامپ، عنوان کرد. وی تاکید کرد که ایلان ماسک در این کاهشها نقش داشته و این روند میتواند دههها پیشرفت جهانی در کاهش مرگومیر را معکوس کند.
او در گفتوگو با خبرگزاری رویترز نیز هشدار داد که ادامه این وضعیت، تهدیدی جدی برای بهداشت جهانی و امنیت انسانی خواهد بود.
گیتس همچنین اعلام کرد که بودجه سالانه بنیاد او تا سال ۲۰۲۶ به ۹ میلیارد دلار و در ادامه به ۱۰ میلیارد دلار افزایش خواهد یافت. بنیاد گیتس که در سال ۲۰۰۰ با همکاری همسر سابقش، ملیندا فرنچ گیتس، و حمایت وارن بافت تأسیس شد، تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار برای پروژههای بشردوستانه در سراسر جهان هزینه کرده است.