هم‌زمان با درگذشت پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک جهان، شماری از چهره‌های سیاسی و اجتماعی جهان از کارکردهای او در عرصه‌های مختلف جهانی قدردانی کرده‌اند. در میان مهم‌ترین کارکردهای پاپ فرانسیس، موضع‌گیری روشن او در حمایت از مهاجران افغان پس از سقوط نظام جمهوری افغانستان در سال ۲۰۲۱ جایگاه ویژه‌ای دارد.

پاپ فرانسیس، پس از تحولات سیاسی در افغانستان، از جامعه جهانی خواست تا در برابر وضعیت دشوار پناه‌جویان افغان بی‌تفاوت نباشد. او در یکی از سخنرانی‌های عمومی با اشاره به شرایط دشوار مهاجران افغان، گفت: «نباید این مردم تنها گذاشته شوند. بسیاری از آن‌ها از جنگ، ترس و فقر فرار کرده‌اند. ما مسوولیت اخلاقی داریم که از آن‌ها حمایت کنیم.»

رهبر واتیکان همچنان از طریق نهادهای وابسته به کلیسا مانند «سنت‌اجیدیو» و «کارتاس» زمینه اسکان خانواده‌های افغان را در ایتالیا از طریق راهروهای بشردوستانه فراهم کرد. او در آن زمان از کشورهای اروپایی و دیگر دولت‌ها خواست تا دروازه‌های خود را به روی مهاجران نیازمند، به‌ویژه افغان‌ها، باز نگه‌دارند و در فراهم‌کردن زندگی امن، به آن‌ها کمک کنند.

پاپ فرانسیس، در آخرین روزهای زندگی‌اش نیز با اعضای انجمن افغان‌های مقیم ایتالیا دیدار کرد و نگرانی خود را درباره مهاجران افغان در پاکستان ابراز کرده است. او، وضعیت مهاجران افغان در مرزهای پاکستان و داخل افغانستان را «تراژیک» خوانده و خواستار احترام به حقوق انسانی همه اقوام و اقلیت‌ها شده بود.

پاپ فرانسیس با نام واقعی خورخه ماریو برگولیو، در ۱۷ دسامبر ۱۹۳۶ در بوینوس آیرس کشور آرژانتین به دنیا آمد. او در سال ۲۰۱۳ پس از کناره‌گیری پاپ بندیکت شانزدهم، به عنوان ۲۶۶مین پاپ کلیسای کاتولیک برگزیده شد و سرانجام امروز دار فانی را وداع گفت.