مقام‌های ترکیه و یونان از غرق شدن دو قایق حامل مهاجران در بحیره اژه خبر داده‌اند که در نتیجه آن دست‌کم ۱۶ تن جان باخته‌اند.

به گفته مقام‌های ترکیه، یک قایق بادی در سواحل غربی این کشور غرق شد که در نتیجه آن ۹ تن جان باختند. گارد ساحلی ترکیه می‌گوید که در ساعات اولیه صبح پنج‌شنبه سوم اپریل، یک تماس اضطراری دریافت کرده و بلافاصله سه قایق نجات و یک هلیکوپتر را به محل حادثه اعزام کرده‌اند. ماموران موفق شدند اجساد ۹ تن را از آب بیرون بکشند، در حالی که عملیات جستجو برای یافتن یک فرد مفقود همچنان ادامه دارد. همچنین ۲۵ تن دیگر نجات یافته‌اند و بنا بر گزارش رسانه‌های محلی، به شفاخانه منتقل شده‌اند. هویت و ملیت قربانیان تاکنون مشخص نشده است.

در همان روز، مقام‌های یونان از وقوع حادثه‌ای مشابه در نزدیکی جزیره لیسبوس خبر دادند. به گفته پولیس بندری، در این رویداد ۷ مهاجر جان باخته‌اند و ۲۳ تن دیگر از آب نجات داده شده‌اند. عملیات جستجو برای یافتن سایر سرنشینان این قایق نیز همچنان جریان دارد.

هرچند دولت یونان با افزایش گزمه‌های دریایی موفق به کاهش شمار مهاجران شده است، اما قاچاق‌بران مسیرهای جدیدی را انتخاب کرده‌اند و تلاش دارند با استفاده از قایق‌های بزرگ‌تر، مهاجران را از سواحل شمال آفریقا به جنوب یونان انتقال دهند.

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان (UNHCR) در گزارشی که به تاریخ ۳۰ مارچ منتشر شد، اعلام کرد که از آغاز سال ۲۰۲۵ تاکنون، بیش از ۸ هزار مهاجر از طریق دریا و حدود ۷۵۵ تن از مسیرهای زمینی وارد یونان شده‌اند.

جزایر یونانی در بحیره اژه، از جمله لیسبوس، یکی از مقاصد اصلی مهاجرانی هستند که تلاش دارند خود را به کشورهای عضو اتحادیه اروپا برسانند. به گزارش سازمان ملل، تنها در سال گذشته بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ مهاجر در مسیر عبور از بحیره مدیترانه جان خود را از دست داده‌اند.